måndag 12 april 2010

Lär dig mer om ett land

Det sägs vara drygt 200 länder i världen, och då räknar man de självständiga. Alla med varsin historia, kultur och miljö. Det är ganska mycket! Och hur mycket vet man om dem egentligen? Vi har lärt oss lite från skolan och en del från media, som ofta blir rätt vinklat. Dessutom väljer media själv vilka land som är intressanta och inte.

Därför borde vi anstränga oss lite på egen hand för att lära oss mer om världen. Börja med något land du är intresserad av, eller pricka någon i blindo på kartan. Sök sedan fakta om landet, dess historia, politik och viktiga händelser. Wikipedia är i det här fallet en bra start, eller så tar du dig till närmaste bibliotek. Rita upp landet, skriv faktarutor och sätt upp på en väl vald vägg. Sedan kan du läsa den lite då och då tills du verkligen lärt dig all din utvalda fakta. Om du vill kan du lägga till en ny faktaruta för varje vecka, eller byta ut.
När du sedan har besök kan andra få ta del av denna fakta, genom att titta på din vägg med landsfakta. Sedan kan man fortsätta med nästa, och nästa, och nästa... Snart vet du ganska mycket om världen!

3 kommentarer:

Patrik sa...

Bra idé! Så bra att jag gjorde en själv om Borneo ;)

Ollejacobson sa...

Själv har jag zoomat in lite och koncenterat mig på Björsby! Väldigt intressant historia! ...rekomenderas! ;)

Sandy sa...

Va roligt! Bra idé Olle ^^